Cadiach i els altres alpinistes del Broad instal·len camp 1 (5.600 m)

Primers sis dies al peus del Broad Peak i camp 1 instal·lat, a 5.600 metres. Ja porten gairebé una setmana observant la muntanya en forma d’espina de drac. Van arribar al camp base el dijous passat, després de gairebé cinc esgotadors dies de trekking pel Baltoro. Han hagut d’esperar a que els seus cossos i ments es reajustin als prop de 5.000 metres d’altura del camp base del Broad.

IMG_2777

Tal i com havia avançat abans de marxa Òscar Cadiach, es decantaven per ascendir fins el C1 per la via convencional de la cara oest del Broad.

Recordem que l’any passat, van fer-ho pel corredor Hermann Buhl. És la ruta per la qual va ascendir en la primera mundial del Broad, l’any 1957, Buhl i Kurt Diemberger. És la ruta original (Wintersteller, Schmuck, Buhl, i Diemberger, 1957) que passa més a la dreta, unint-se a la que utilitzen la major part de les expedicions, la ‘Knez Route’, a la altura del Camp 1.

IMG_2787
Cadiach Broad (2015)

És una ascensió amb forta pendent. Segons relata l’alpinista asturiana Rosa Fernández, és del 40º a l’inici i arriba als 50º just abans de la petita esplanada del camp 1. Ja han pogut constar que la muntanya no està gaire carregada de neu –un bon símptoma, que fa esvair els fantasmes de l’any passat.

IMG_2944

També han constatat Cadiach i tot l’equip que la col·laboració entre tots es fa del tot necessària –per no dir obligatòria- no hi ha gaires expedicions i han de sumar esforços per equipar els camps d’altura. Això té un avantatge evident, i es que no hauran de patir embussos a les parts crítiques de l’objectiu, de 8.047 m.

Aquests darrers dies ja han dormit dues nits al C1, en el primer tram de l’aclimatació. Pujant tot el material necessari; cordes, subjeccions, tendes..  Així ho ha explicat un dels alpinistes, Manuel González ‘Lolo’ en un àudio d’avui mateix que ens han passat els companys del ‘Club Alpino Ama Dablam’.

L’objectiu és seguir guanyant metres i millorant l’aclimatació; instal·lant un camp d’altura als 6.200 m –fer-hi nit- i pujar per instal·lar el camp 3, a prop dels 7.000 m.

IMG_3103

Després de muntar el camp 3, en principi, tornaran a baixar a fins el C2 -faran nit- i després fins al base.

Cadiach i els altres 7 alpinistes que van arribar dijous passat del treeking pel Baltoro, es van trobar al base un altra expedició que vol assolir la mateixa muntanya.

És la cordada del guia argentí Tomás Ceppi, que vol coronar el Broad amb un grup internacional format per dos noruecs, Benedicte Teigen Gude i Gaute Gude Teigen, l’alemany Stephan Mertesdorf i l’americà Ryan Waters.

Els eslovens Ales Cesen (Piolet d’Or 2016) i Luka Lindic tenen també permís per escalar el Broad Peak. El pujaran, però, per escalfar de cara al seu principal objectiu que és intentar el sempre complicat i exigent Gasherbrum IV (7.925 m).

 

 

Facebooktwitter

Deixa un comentari