Òscar Cadiach i Lolo González mantenen les opcions de cim per dilluns

Cadiach farà la matinada de diumenge a dilluns els darrers trams del Broad Peak. L’alpinista confia en la finestra de bon temps i diu que ‘s’ho juguen tot a una carta’ i sense habilitar un camp III avançat. L’atac al cim, dilluns al matí

IMG_2787

Aquest diumenge han recuperat forces al camp III baix, a 7.150 m. Tenen previst sortir a darrera hora de la tarda o al vespre, segons ha explicat el mateix Cadiach en una trucada al programa El Pont de Mahoma, en un especial de Tarragona Ràdio.

Aquest diumenge a la tarda, confirmaran l’hora de sortida des de camp III. Volen ser prudents i aprofitar la nit per fer la progressió, amb la intenció d’arribar al coll del Broad de matinada, superar amb les primera llum del dia el ‘summit rock’ i encara després l’aresta somital final.

Aquest diumenge, l’alpinista basc Íñigo Castiñeyra i l’asturiana Rosa Fernández han decidit tornar al camp base, a 4.900 m.

L'equip al complert
L’equip al complert

Tot el grup estava molt fatigat després de les més de 20 hores que han trigat en arribar al camp III des dels 6.200 m. Del camp II. Han hagut d’obrir traça amb molta dificultat per l’acumulació de neu, després de les precipitacions dels darrers dies.

Cadiach ha dit que descarten instal·lar un camp III avançat, als 7.500 metres i que s’ho juguen ‘tot en una sola carta’, es a dir que faran el trajecte directe.

Això sí, l’alpinista tarragoní i el del Club Alpino Ama Dablam diu que s’enduran un fogó cal amunt per a poder hidratar-se en fer una parada per descansar quan hagin superat el coll del Broad.

Amb cadiach i González segueixen cap amunt els dos alpinistes de ‘Summint Climb’; l’islandès Ásgeir Jónsson i l’australià Gilian Lee. També la coordinació per l’ascens amb l’expedició ‘dels americans’ que són altres cinc alpinistes que van amb el guia argentí Tomás Ceppi i l’americà Ryan Waters. A banda dels portejadors d’altura i un grup de polonesos, que aquests van per lliure, seguint la seva traça.

pont de mahoma.jpg

Tarragona Ràdio ha fet un primer programa especial aquest diumenge de El Pont de Mahoma, on ha rebut la trucada en directe de Cadiach i González.

També hem parlat amb els alpinistes, Patxi Goñi, Jordi Bosch ‘Barraca’ i Anna Pujol, que van estar el 2015 amb Cadiach al Broad. I amb el meteoròleg de TV3, Dani Ramírez, que ha confirmat que hi ha una finestra de bon temps al Broad les pròximes 48 hores.

Hem utilitzat a les xarxes socials l’etiqueta #CadiachSempreAmunt i hem rebut un autèntic allau de piulades de suport per l’alpinista, des de tot Catalunya.

Aquest dilluns al matí, fem un segon especial on també esperem la trucada de l’alpinista des del 8.047 m. del Broad. Recordarem l’ascensió a l’Everest de l’any 1985, en la que Cadiach es va convertir en el primer català en pujar el sostre del món. Una gesta que el va convertir en el primer occidental en superar el mític segon esglaó del sostre del món, sense oxigen artificial i en lliure, per la cara nord. En parlarem amb el vallenc Jordi Magriñá, també amb el que va ser cap de l’expedició, Conrad Blanch.

També recordarem les grans gestes de l’alpinisme català, com l’Annapurna Est de l’any 1974 de Civis, Anglada i Pons. Conversarem amb Josep Manel Anglada i amb Jordi Pons. Seguirem d’aprop l’ascensió de l’altre català que vol assolir els 14 vuitmils, el Ferran Latorre, que avui ja camina cap al camp 4 del Nanga Parbat.

Això i moltes més sorpreses, com la trucada un cop Cadiach coroni el seu 14 vuitmils, amb les màximes autoritats de Tarragona i el País.

Podeu seguir el programa al 96.7 FM, a www.tarragonaradio.cat i a les AP’s de Tarragona Ràdio. Farem servir l’etiqueta #CadiachSempreAmunt

 

Facebooktwitter

Deixa un comentari