El Broad Peak torna a tancar-li les portes a Òscar Cadiach

Òscar Cadiach torna al camp base després de no haver assolit el cim del Broad Peak novament pel mal temps

L’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, ha explicat en una trucada des del camp III, a 7.150 metres, que el mal temps ha fet que hagin decidit cancel·lar l’intent de coronar el vuit mil. Un cim que l’hauria convertit en el primer català amb els 14 vuit mils.

La passada nit, ell i el malagueny Lolo González havien iniciat el tercer intent al Broad. Aquest dilluns han aconseguit arribar fins els 7.300 metres, on tenien previst instal·lar un camp III avançat, i en arribar han decidit fer marxa enrere.

IMG_3107

Novament ha estat el mal temps el que ha jugat una mala passada a l’alpinista; la forta nevada que el va sorprendre ahir ha persistit i ha fet del tot inviable l’ascens. També, sobretot,  les males condicions de la neu a les cotes altes, sobretot abans d’arribar al coll del Broad, una situació que el ha dificultat considerablement obrir traça.

Ho ha apuntat també Lolo González en una missatge de veu al Club Alpino Ama Dablam

IMG_3031

Un cop han arribat al camp III, a les 12,40 hores, Cadiach ha trucat per anunciar que abandonaven les opcions de fer el cim.

Ho ha fet en un especial de més de 5 hores del programa d’alpinisme, el Pont de Mahoma, pel qual hi han passat Jordi Magriñá, Patxi Goñi o Jordi Pons.

També Ferran Latorre, que acaba de tornar a Catalunya després de coronar el seu 13è vuitmil, el Nanga Parbat, i que ha aprofitar per desitjar-li el millor i tot la sort a Cadiach, quan encara no es sabia que desistien.

Cadiach i González han fet un esforç titànic, obrint traça nevant, enmig del mal temps i baixes temperatures. I després del desgast dels últims intents de cim d’ara fa una setmana.

Amb tot, Cadiach ha dit que la gesta i l’esforç fet ha pagat la pena tot i que no hagin assolit l’objectiu.

Cadiach tornarà a casa després dels tres intents fallits aquest estiu, i del tercer any que intenta els 8.047 metres d’aquest cim del Karakorum.

L’any passat també va ser la muntanya i el mal temps del Karakorum els que van impedir a Cadiach l’ascens al sostre del seu 14è vuitmil sense oxigen.

 

Facebooktwitter

Deixa un comentari