Òscar Cadiach i Lolo González: ‘Hi tornarem!’

Òscar Cadiach arriba aquest dimecres a Catalunya, després de 54 dies d’expedició al Broad Peak. L’alpinista aterrarà a la tarda la l’Aeroport del Prat (Barcelona) en un vol procedent d’Islamabad, fent escala a Turquia.

Foto de Lolo González
Foto de Lolo González

Fins a la capital d’Islamabad ha arribat al costat del malagueny Lolo González, amb qui va protagonitzar els tres darrers intents del Broad.

Abans d’agafar els respectius vols han comunicat amb el programa d’alpinisme, El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio, deixant un missatge molt clar per aquesta muntanya de 8.047 metres del Karakorum: ‘Hi tornarem!’.

L’alpinista ha expressat la voluntat de tornar-hi, però afegeix que tot ‘dependrà de la motivació’ que tinguin tots dos i de ‘les condicions’ i el recolzament que puguin trobar.

En qualsevol cas, ho meditaran lluny de les grans muntanyes del Pakistan i amb calma i perspectiva.

Això després de 54 dies d’expedició a una muntanya que, com l’han passat, els hi ha barrat les portes. Les males condicions i l’acumulació de la neu a cotes altes; així com una meteorologia inestable, amb nevades sobtades i força vent, els han impedir progressar en els tres intents.

IMG_3107

Això, malgrat que una de les puntes d’atac van arribar a 50 metres del coll, a uns 7.800 metres. Des d’aquest punt, però, encara els separava un tram molt exigent i amb força pendent i una aresta tècnica pel ‘Rocky Summit’ del Broad. I un cop havent superat el conegut com Avant Cim -a 8.025 metres- els esperava l’aresta somital per coronar els 8.047 m. del cim que hauria pogut convertit Cadiach en el primer català en aconseguir els 14 vuitmils principals.

broad peak MONTAIN

L’alpinista tarragoní arriba aquest dimecres a la tarda –si no hi ha imprevistos- a l’aeroport del Prat, on l’esperaran membres del Club Alpí K2, amics i familiars.

pont de mahoma.jpg

L’endemà, dijous (10-11h del matí), Cadiach tornarà a la cordada radiofònica del Pont de Mahoma, i ens relatarà com han anat aquests 54 dies d’expedició.

Facebooktwitter

Deixa un comentari