Cadiach intentarà el Broad amb Ali ‘Sadpara’ el pakistanès de la primera hivernal al Nanga Parbat

Òscar Cadiach ja té company per anar al Broad Peak a l’octubre. L’ascendirà al costat d’Ali ‘Sadpara’; el paquistanès del primer Nanga Parbat hivernal de la història.
Ha estat necessari esperar per a conèixer la cordada que s’enfilarà al costat de Cadiach cap al cim del seu 14è vuitmil però ha valgut la pena, l’alpinista tarragoní es guardava un as a la màniga.

Ali 'Sadpara' foto bloc Alex Txikon
Ali ‘Sadpara’ foto bloc Alex Txikon

Muhammad Ali ‘Sadpara’ és ara per ara l’escalador més fort amb que compta el Pakistan. Aquest alpinista de 39 anys ha trepitjat el cim, entre d’altres, de quatre del cinc vuitmils del seu país. L’hivernal del febrer d’enguany al Nanga Parbat; amb el basc Álex Txikon i l’italià Simone Moro. En una expedició que va comptar amb la també italiana Tamara Lunger, que va partir amb els companys però va desistir uns metres més avall del cim.
Feia 27 anys que s’intentava, 25 expedicions havien provat l’hivernal al Nanga, però totes tornaven sense el seu preuat cim de 8.125 m, el segon més alt del Pakistan.
‘Sadpara’ també ha coronat el Gasherbrum II, i el GI. Aquest últim és el darrer vuitmil que va assolir Cadiach, el juliol de 2013, amb Patxi Goñi. Va ser la muntanya número 13, i la que li obria les portes pels successius intents a un Broad Peak que se li ha resistit tres temporades consecutives. També la darrera primavera/estiu per les males condicions de la neu i el temps desfavorable.
‘Sadpara’ ha fet cim dues vegades en aquesta muntanya de 8.047 metres. Ara farà duet amb Cadiach, amb 66 expedicions a l’Himàlaia, i entomaran junts la muntanya en forma d’espina de drac a l’octubre, abans de l’arribada de la neu hivernal i del vent i el fred extrem.

No és la primera vegada que Cadiach ascendeix un vuitmil durant la tardor. Ja va fer el seu tercer vuitmil principal, el Shisha Pangma, un 4 d’octubre de 1993; o el Manaslu, el 4 d’octubre de 2011. A partir d’aquest cim se li obria una molt bona ratxa, i en un any natural coronava quatre dels sis vuit mils pendents; el seu ‘hat trick’ alpinístic català.

oscar-cadiach-broad-2-2016-552

Òscar Cadiach estarà aquest dimarts a la nit, un cop més, a la llotja del Nou Estadi del Nàstic de Tarragona.
Aquesta setmana, abans d’agafar un vol cap a Islamabad, engegarà una campanya de crowdfunding. Aquells que hi col·laborin amb una mínim de 10 euros, rebran una postal personalitzada de Cadiach, i entraran en el sorteig d’una motxilla de gamma alta signada per l’alpinista.
També es sortejarà sortides de muntanya en les quals Cadiach farà de guia dels afortunats.

Facebooktwitter

Deixa un comentari