Es cancel·la l’expedició d’Òscar Cadiach al Broad Peak

L’alpinista Òscar Cadiach ha hagut de cancel·lar a darrera hora l’expedició que l’havia de portar aquest octubre al Broad Peak (8.047m), el seu 14è vuitmil.

broad 2

Aquest diumenge al matí, Òscar Cadiach i Raffa Olivier tenien vol fins a Islamabad (capital del Pakistan) fent escalada a Istanbul (Turquia) però de matinada han decidit cancel·lar el projecte per raons majors.

Aquesta passada nit, l’alpinista tarragoní ha rebut una comunicació des del Pakistan, on la seva agència li ha fet saber que no li podia garantir disposar d’un oficial militar d’enllaç immediatament a la seva arribada a Islamabad. Recordem que totes les expedicions estan obligades ha portar aquest militar, que els acompanya en tot el recorregut. L’agència ha adduït que els militars ‘estan per altres raons majors’ i que per aquest motiu no acaben de confirmar al 100% la disponibilitat.

broad peak MONTAIN

Cal recordar que aquesta mateixa setmana s’ha intensificat el conflicte al Caixmir entre l’Índia i el Pakistan.

En vistes de la imprevisibilitat, i abans de veure’s a Islamabad amb una demora de setmanes –el que hagués fet empitjorar les condicions meteorològiques a la muntanya fent inviable el seu ascens- han decidit cancel·lar in extremis l’expedició.

Facebooktwitter

Deixa un comentari