El Pont de Mahoma 78: Eduardo Martínez de Pisón al Cicle de Muntanya

Hem arrencat el programa escoltant la veu de Sebastian Álvaro, que ho té molt clar, el Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona s’ha fet gran!

cicle
Pau Salas i Sebastian Álvaro

Arriba a la desena edició i enguany unifica cinema i conferències de muntanya. Serà amb una conferència d’obertura imprescindible, que portarà a la ciutat a tot un humanista; el catedràtic Eduardo Martínez de Pisón.

pison

Gran viatger, geògraf, professor universitari, escriptor, alpinista… És l’únic espanyol que ha presidit el Comitè Científic per la investigació a l’Antàrtida, que no és poca cosa, i tot un referent indiscutible en el seu camp. Pisón afirma que el clima ha canviat sempre, des de que la Terra existeix, fa 5.000 milions d’anys, i que en l’actualitat estem vivint en una època interglacial. El 2 de març, ens parlarà del ‘sentiment de la natura’ i de que ‘no hi ha alpinisme sense cultura’.

Martínez de Pisón, però també Dani Andrada, considerat un dels majors exponents de l’escalada mundial, amb més de 20 vies de 9a. També un gran equipador de vies, i un dels grans escaladors estatals, junt amb Ramon Julian. El 16 de març, el tindrem també a Tarragona, a l’auditori de Pere Martell.

IMAtge

Tancarà el cicle, el 6 d’abril, l’alpinista Alex Txikon que explicarà, sobretot, la primera ascensió mundial hivernal al Nanga Parbat.

Per no parlar de les projeccions, amb pel·lícules com ‘Jurek’, sobre un dels grans noms de l’alpinisme polonès, Jerzy Kukuczka. El colofó serà l’exposició ‘El món a la fi del món’ que aterra durant el certamen al Tinglado 4 del Moll de Costa; una mostra del mateixSebastian Álvaro, amb el que avui hem conversat. També amb l’anima del cicle, Pau Salas.

Us hem presentat en directe, amb Òscar Cadiach i Josep Maria Bonachí, el nou sistema de ‘BCA’ de motxilla amb airbag integrat per allaus; amb pala transformable en piolet, tot utralleuger i ARVA per recerca d’accidentats.

64604_motxilla

També us hem recomanat, el dimarts 21 de febrer, a l’Antiga Audiència (19h) la xerrada-col·loqui: Muntanyes de la ment’,  amb la projecció del documental ‘Everest, la substància dels somnis’. acte organitzat pel Col·legi de Psicologia de Catalunya, demarcació Tarragona.

En aquesta jornada que Montserrat ha acollit una jornada tècnica sobre la compatibilització de l’ús públic amb la preservació del patrimoni natural “l’escalada al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat”. Ens ho ha explicat el company Ricard Fernández,des d’allà. Ens ha donat dades, com que s’han comptabilitzat entre 50.000 i 60.000 escaladors l’any al Massís, entre les 5.634 vies d’escalada que hi ha a Montserrat. Tot plegat, en aquest programa, el número 78.

Facebooktwitter

Deixa un comentari