Òscar Cadiach ja vola cap al seu 14è vuitmil principal, el Broad Peak

ACTUALITZACIÓ: (CAP A MIG MATÍ D’AQUEST DILLUNS, JA HAN ARRIBAT A ISLAMABAD) 

Dimart, 5h matí (hora del Pakistan) Oscar Cadiach i l’equip enllaçen Islamabad amb Chilas. Després de reunir-se avui amb l’equip d’alpinistes internacionals. A la capital, han coincidit amb Alberto Zerain i Mariano Galván, que intentaran el Nanga Parbat per l’aresta Mazeno.

Cadiach i la resta de l'equip, a la seva arribada a Islamabad, amb l'oficial d'enllaç
Cadiach i la resta de l’equip, a la seva arribada a Islamabad, amb l’oficial d’enllaç

Òscar Cadiach ja vola cap al Pakistan. L’alpinista ha engegat aquest diumenge la seva expedició al Broad Peak. Un cop arribi al país, després dels tràmits, començaran les primeres etapes per enllaçar el trekking pel Baltoro i situar-se cap la revetlla de Sant Joan al camp base del seu 14è vuitmil sense oxigen artificial.

cadiach 1

Cadiach ha agafat aquest diumenge de matinada un vol directe fins a la capital del Pakistan.

cadiach 2

A la seva sortida des del Prat, el tarragoní ha dit que ‘marxa amb molta energia’ i amb tot l’escalf de la seva ciutat’. Dissabte, Cadiach va assistir al Nou Estadi del Nàstic, per viure en directe el partit de la salvació del seu equip a Segona A. Diu que l’emoció viscuda en aquesta victòria, també se l’emporta a l’expedició.

Aquesta setmana, un cop reunit l’equip de l’expedició, enllaçaran via terrestre per la Karakorum HIGHWAY fins a Skardu. Des d’allà el següent pas del trajecte els portarà fins a Askole, en aquest cas en vehicles tot terreny.

L’han acompanyat Sebastià Poy, Isolda Vallvè i Emili Xaus. Tots quatre faran el trekking pel Baltoro, acompanyats també pels alpinistes de l’expedició internacional, amb els que es reuneixen a Islamabad. Els dos primers, són tarragonins.

Un cop a la darrer poble del camí –Askole- aprofitaran el dia per a fer la sempre complexa tasca de distribuir les càrregues entre els portejadors, que carreguen a l’esquena un màxim de 25kg.

En aquest darrer vestigi de civilització, engegaran el trekking per la sempre imponent vall de la glacera del Baltoro. En 4/5 dies, creuaran la confluència de glaceres del Baltoro, que els obrirà les portes del camp base, a uns 4.900 metres. Allà mateix, o potser en passar pel petit poble de Sadpara, s’afegirà a l’expedició Ali Mohamed, un altra dels alpinistes amb el que Cadiach farà cordada per intentar el Broad Peak.

Cadiach, envoltat de familiars i amics, ha marxat amb la discreció que el caracteritza i, en creuar la porta d’embarcament s’ha acomiadat amb el seu ‘Sempre amunt!’.

 cadiach 3

SEGUIMENT DE L’EXPEDICIÓ:

El programa sobre alpinisme, escalada i muntanya de Tarragona Ràdio, “El Pont de Mahoma”, del qual Cadiach n’és un dels integrants, farà tot el seguiment de l’expedició; amb connexions en directe amb ell en les diferents etapes del recorregut. Es farà –com en els darrers tres anys- un programa especial coincidit amb l’atac al cim.

D’unes quatre o cinc hores, comptarà amb connexions amb el base i amb trucades de Cadiach des dels diferents camps d’altura i des del cim del Broad Peak.

Es podrà seguir en directe al 96.7 FM; la freqüència de Tarragona Ràdio, i arreu del món a www.tarragonaradio.cat també a les aplicacions per a telèfon mòbil.

També a les xarxes socials:

https://www.facebook.com/elpontdemahoma

https://twitter.com/PontdeMahoma

Facebooktwittergoogle_plus

Deixa un comentari