Cadiach aclimata a C2 (6.400m) i espera bones noticies del Nanga de Zerain i Galván

Òscar Cadiach realitza la primera punta d’aclimatació fins el camp 2 del Broad Peak (6.400 m). Han tornat aquest dijous als 4.900 m. del camp base després de passar dues nits a la muntanya.

IMG_3031

En una trucada al programa d’alpinisme de Tarragona Ràdio El Pont de Mahoma, l’alpinista tarragoní ha dit que ‘està molt bé i que es troba molt millor que en anteriors ocasions’.

Han tingut, això sí, molt mal temps per sobre dels 6.000 metres, amb vents superiors als 70 km/hora.

broad 3

Estan negociant el trasllat al seu país d’un dels integrants de l’equip internacional que acompanya Cadiach, l’alemany Stefan Diez, que no es troba bé degut als efectes d’una manca d’aclimatació. Les properes hores decidirà si es queda o torna. 

IMG_8601

L’equip del trekking que va acompanyar Òscar Cadiach fins el camp base, amb el tarragoní Sebastià Poy i els catalans Isolda Vallvè i Emili Xaus, ja han arribat al poble d’Askole, després de fer el camí de tornada per la glacera del Baltoro. Ja han fet una nit en aquest primer vestigi de civilització en el camí de retorn cap a casa. 

Des del camp base del Broad, Cadiach ha mostrat, d’altra banda, la seva preocupació pel que està passant al Nanga Parbat; on caldrà esperar fins el cap de setmana que ve per fer un segon intent de rescat del basc Alberto Zerain i l’argentí Mariano Galván, dels que no se’n sap res des de dissabte passat.

IMG_8562

Als membres de l’expedició de Cadiach no els havia arribat la noticia fins el Broad Peak. Tots ells van coincidir a Islamabad, a l’arribar al país. Cadiach espera que tot plegat tingui un bon final i manté oberta l’esperança de localitzar-los . Diu que tant l’Alberto com el Mariano són molt forts.

Ara, al Broad Peak, tenen uns dies de mal temps i esperaran a una propera finestra favorable per seguir amb una nova aclimatació en altura, per plantejar-se més endavant un possible atac al cim.

L’alpinista tarragoní pot completar en aquesta muntanya del Pakistan la seva llista per convertir-se en el primer català en coronar els 14 vuitmils de la terra sense utilitzar oxigen artificial.

Facebooktwitter

Deixa un comentari