Cadiach trepitja els 6.300 m del camp 2 del Broad enmig d’una nevada

Òscar Cadiach ha arribat als 6.200 m. del camp 2 del Broad Peak, enmig d’una nevada i després de més de 12 hores d’ascensió des del camp base de la muntanya.

cadiach nevada

Ha arribat cap a mig matí,a dos quarts de 12h, al costat de la resta de la cordada, amb el pakistanès Ali ‘Sadpara’, el turc, Tunc Findak i els tres alpinistes de la cordada internacional.

És la muntanya que li manca a Cadiach per completar la llista dels 14 principals de la terra sense utilitzar oxigen artificial. 

Ha estat una nit llarga, en la que han hagut d’obrir traça entre els camps inferiors, on els ha sorprès la nevada, amb ratxes de vent. En una trucada al Pont de Mahoma, Cadiach ha dit que estan tots bé però cansats per l’esforç i amb la moral tocada per la nevada i per la forta calor que els ha fet durant el dia, malgrat que ho han vist el sol. La previsió meteorològica, que apuntava a una finestra de bon temps fins dilluns es manté, però amb alguna variació.

Ara esperaran una millora de les condicions per decidir si la propera nit surten cap al camp 3, per sobre dels 7.000 metres, i mantenen l’intent de cim per aquest diumenge.

Abans d'arribar a Concòrdia
Abans d’arribar a Concòrdia

En la seva trucada, Cadiach ha explicat que els alpinistes que estan des de dilluns a la muntanya, i que aclimaten per fer el K2, han arribat fins al coll del Broad i ja es retiren cap al camp base, sense fer el cim.

Des de Tarragona Ràdio mantenim la previsió de fer un especial del Pont de Mahoma diumenge. Tot i que quedarà supeditat al que decideixin Cadiach i la resta de l’equip en les properes hores.

Facebooktwitter

Deixa un comentari