Òscar Cadiach fa un nou intent al Broad Peak

Òscar Cadiach fa un nou intent al Broad Peak. Aquesta passada nit, l’alpinista tarragoní ha sortit dels 4.900 metres del camp base, per enllaçar directament fins els 6.300 del camp 2 d’aquesta muntanya del Pakistan.


Ha estat cap a la una de la matinada (tres hores més al Karakorum) quan han iniciat l’ascens del Broad.
Feia una setmana que havien deixat enrere els camps d’altura degut al fort vent, que també ha estat present els últims dies degut a l’arribada del monsó.
Vent a la part alta i pluja al camp base, aquesta ha estat la constant dels darrers dies, fins que ha entrat el que sembla una bona finestra de bon temps, amb vents més moderats.
L’alpinista aprofitarà la situació per intentar novament l’assalt als 8.047 metres del cim que el pot convertir en el primer català en completar els 14 vuitmils principals de la terra sense utilitzar oxigen artificial.

oscar cadiach broad 2 2016 606
Si tot va bé, al llarg del matí trepitjaran el camp 2. La següent etapa, la propera nit de dimarts, els portarà fins al 7.200 metres del camp 3, ja serà dimecres quan pujaran fins al coll, a 7.900, per seguir fins el cim. En una trucada al Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio, Cadiach relatava el mal temps que han tingut els darrers dies i les previsions per aquesta setmana.

Cadiach fa cordada amb Mohammed Ali ‘Sadpara’, el turc Tunc Findik i un portejador baltí d’alçada, Yosuf. Al grup s’hi han sumat dues expedicions d’americans i xinesos. L’equip de Cadiach ja va arribar dissabte passat, 15 de juliol, al camp II (6.300 m) per van haver de retirar-se pel mal temps. I aquest dissabte ja s’ha complert un mes exacte des de que van arribar al camp base.

Facebooktwitter

Deixa un comentari