L’expedició de Cadiach trepitja novament aquest dilluns el Baltoro

L’alpinista Òscar Cadiach torna del Broad Peak amb la motxilla plena de felicitacions i nous projectes.
El tarragoní és molt conegut la Karakorum i en les tres últimes jornades no para de rebre felicitacions per haver completat els 14 vuitmils principals sense oxigen, coronat el Broad Peak (8.047 m) el dijous passat.

oscar cadiach broad 2 2016 503
És el que s’endurà aquest dilluns, quan engeguen el camí de retorn per la glacera del Baltoro. En unes tres jornades, deixaran enrere el Karakorum per retornar a la civilització d’Askole, primer i Skardú, després. Aquest diumenge, l’expedició ha desmantellat tot el camp base del Broad, a 4.900 metres, amb l’arribada dels portejadors. Aquest retorn pel Baltoro és diferent als 15 anteriors. Assegura que aquesta vegada gaudirà més del camí, conscient d’haver completat un gran repte.

Abans d'arribar a Concòrdia
Abans d’arribar a Concòrdia

I es que Cadiach ja està a la llista dels 20 alpinistes que en tot el món han completat la gesta dels 14 vuitmils principals sense oxigen addicional, que encapçala el gran Reinhold Messner.
L’alpinista tarragoní ha recuperat les energies esmerçades en una ascensió molt difícil i encara recorda les 24 hores sense líquid que van passar als camps d’altura.
Conquerir el seu 14 vuitmil sense oxigen addicional no ha estat ni de bon tros una empresa fàcil. Això no treu, però, que el tarragoní ja pensi en nous projectes.

Sortida del camp de Paiyu (3.390 m)
Sortida del camp de Paiyu (3.390 m)

Cadiach sempre ha mostrat el seu interès per obrir rutes noves a les grans muntanyes. Qui sap, potser el seu proper repte sigui el que ja va anunciar quan va presentar el projecte del 14×8000 i que consistia en el +1 de la fita.
Ni més ni menys que la Gran travessa de la Via Làctia; enllaçar el Gyachung Kang (7.952m) que és el set mil més alt del món amb el Cho Oyu (8.201m). Pujar aquest cim de l’Himàlaia, situat a prop de l’Everest, al Tibet, i fer un recorregut crestejant uns 7 quilòmetres fins a coronar el vuit mil, situat en un altre país, al Nepal. Això és només una hipòtesi. Ara caldrà esperar a la seva tornada per saber-ho del cert.

Facebooktwitter

Deixa un comentari