Cadiach ja és a casa amb un nou fragment de la història de l’alpinisme a la motxilla

Òscar Cadiach ja és a casa amb un fragment més de la història de l’alpinisme a la motxilla. El tarragoní ha estat rebut aquest diumenge amb tots els honors, després d’aconseguir al Broad Peak el passat 27 de juliol els 14 vuitmils del món sense oxigen addicional.

Cim del Broad Peak (8.047 m) 27 de juliol 2017
Cim del Broad Peak (8.047 m) 27 de juliol 2017

Ha estat una càlida i emotiva rebuda a la seva arribada a l’aeroport del Prat, envoltat d’amics i familiars. Les dues filles, l’Oda i la Júlia, s’hi ha abraçat només creuar la porta d’arribades internacionals i així tots els presents.

Ha arribat en un vol procedent d’Islamabad, amb diverses escales internacionals, que s’ha fet esperar prop de tres quarts d’hora.  Finalment, ha estat cap a tres quarts de dotze de la nit quan Cadiach ha entrar emocionat a la terminal d’arribades internacionals del Prat, amb crits de felicitació dels presents i també la seva frase icònica, ‘sempre amunt’.

Ha dit que aquesta tornada a casa ha estat molt especial, com la de l’any 1985, quan va aterrar al Prat després d’esdevenir el primer català en trepitjar l’Everest. Diu que torna amb un ‘cúmul d’alegries i molt content’. També que s’ha ‘alliberat dels 14 cims de vuitmil metres’ que s’havia proposat fer i ara ja té a la butxaca. Afegeix Cadiach que ja pensa en altres muntanyes, encara que siguin de 7.000 metres. Espera que la sort el continuï acompanyant en futurs reptes.

Preguntat sobre l’ascensió al Broad Peak (8.047 m) ha dit que va ser ‘pelut’ perquè el monsó no donava treva i van haver d’estar massa dies esperant al camp base (4.900 m). Finalment, però, va arribar una curta finestra de bon temps, i la van aprofitar, assolint el cim. Cadiach diu que durant l’ascens tenia molt clar que passés el que passés, no es faria enrere.

Cadiach i Tunc Findik al camp 3
Cadiach i Tunc Findik al camp 3

A la rebuda, a banda de familiars i amics, i han anat el que va ser cap de l’expedició a l’Everest del 85, Conrad Blanch així com el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, que li han lliurat un pom amb 14 roses grogues.

També altres persones a títol individual vingudes d’arreu de les comarques de Catalunya.

L’alpinista ha dit que el primer que farà aquest dilluns a la seva Tarragona, és anar a banyar-se a la platja de l’Arrabassada, on va néixer la seva estima per les muntanyes, llegint d’adolescent un còmic sobre George Mallory i l’Everest, que li havia regalat la seva mare.

Facebooktwitter

Deixa un comentari