El Pont de Mahoma 93. Els ‘4 elements’ dels germans Pou

Després d’unes quantes edicions centrant el focus del programa en l’alpinisme i, en particular, en l’expedició d’Òscar Cadiach al Broad Peak, on va tancar el 27 de juliol passat el cercle dels 14 vuitmils sense oxigen addicional, avui tenim la mirada posada en el món de l’escalada, i per diverses raons. Adam Ondra ha encadenat ‘Project Hard’ el primer 9c de la història. Cinc anys després d’estrenar el 9b+ a ‘Change’, l’escalador txec ha fet un gran pas endavant donat al món de l’escalada aquest nou grau -el més alt en esportiva- després de resoldre fa pocs dies ‘Project Hard’ a la mateixa zona de Noruega.
Comentarem aquesta gesta amb altres dos referents del món de l’escalada d’elit, els germans Pou, que els tindrem el proper dia 21 de setembre (dijous d’aquí a dues setmanes) a la casa de Cultura de Valls, amb la xerrada: ‘Germans Pou. 20 anys de muntanyes verticals’.

© Germans Pou
© Germans Pou

Els germans Íker i Eneko Pou, que s’han mantingut actius en aquestes vacances. Mentre segueix en marxa el seu projecte de ‘4 Elements’ , amb el qual pretenen escalar 4 muntanyes relacionades d’alguna manera amb el vent, la terra, el foc i l’aigua, han aprofitat la seva estada a Mallorca per entrenar-se als seus penya-segats. Han practicat la modalitat de psicobloc. Al programa ens avançat que ja ha completat a la selva amazònica la segona parada del projecte, amb una muntanya relacionada amb l’aigua. Al gener ja van completar la del ‘vent’ a la Patagònia, amb la ruta ‘Aupa 40’. A Mallorca, els germans Pou han estat al sud de l’illa, amb parets de roca calcària entre 10 i 30 metres que fan les delícies dels escaladores. Peus de gat i el mar com a matalàs; avui us hem parlat d’aquesta disciplina, que va néixer als anys 70 en aquesta illa i cada cop guanya més adeptes.
I ja que som a la meca del psicobloc, hem anar a buscar un tarragoní que fa anys que viu a Mallorca i també practica aquesta disciplina i l’escalada esportiva, Pau March Casañas. Ell va competir ara fa uns anys, i actualment compagina l’escalada -amb una grau gens menyspreable- amb la seva vida quotidiana.

Pau March Casañas
Pau March Casañas

Al Pau li hem preparat una sorpresa, la salutació en directe de la seva mare, la companya periodista de Catalunya Ràdio Carme Casañas. Ella també ens ha relatat, d’altra banda, l’ascensió al pic del Vallibierna (3.067 metres), que ha pogut rememorar amb el company Josep Maria Bonachí.

casañas estudi
També tenim molt bones noticies a casa nostra. Un incendi fortuït va cremar l’interior del rocòdrom Climbat, situat al Tecnoparc de Reus, el passat mes de maig. Cinc mesos després, el proper 7 i 8 octubre, reneix amb una competició que va quedar pendent aleshores i en una nova nau, renovat i millorat. N’hem parlat amb la seva ànima, Pau Salas.

slab

Així ha estat el programa número 93.

Facebooktwittergoogle_plus

Deixa un comentari