El Pont de Mahoma 109. 16ena Trobada de Pubilles Escaladores

El que va començar fa 16 anys més o menys com una trobada casual entre amigues, amb el pas dels anys s’ha anat fent gran i en l’edició d’enguany ja eren unes 130 persones. Són les pubilles escaladores, que es va trobar el cap de setmana del 2 i 3 de juny a Collbató, i a la zona d’escalada dels Massís de Montserrat.

 

L’anterior ‘festa de les pubilles’ es va celebrar a la zona de Cavallers, a la Vall de Boí. Una trobada de les pubilles escaladores plenament consolidada i amb 16 edicions a les seves esquenes.

És ja una cita obligada per aquelles dones que escalen i que volen reivindicar el seu paper en el món de la muntanya. 130 escaladores amb Rosa López Codony, Marisol Sánchez Rabanal i moltes altres comandant la trobada, i un micròfon del Pont de Mahoma amb un home, el nostre company de cordada Ricard Fernández per allà infiltrat. Va poder veure la projecció del documental ‘Encordades’ i va parlar amb dues de les seves protagonistes, Eli Vergés i Ester Sabadell.

El Ricard es va anar movent amb el micròfon, acostant les veus d’aquestes dones escaladores, els seus neguits i les converses que tenen al peu de la roca en absència del gènere masculí. Qüestions de gènere, igualtat, conciliació, estereotips…

Benvinguts al Pont de Mahoma 109

Facebooktwitter