A la tercera va la vençuda!

En una trucada al programa el Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio, l’alpinista tarragoní ha explicat que es troba al camp base i que estan a l’espera d’una finestra de bon temps per atacar de nou el Broad Peak. Han tramitat nous permisos per a 10 dies més.

IMG_3031

La resta de l’expedició ha marxat. Només queda amb ell l’alpinista andalús Lolo González, del Club Alpino Ama Dablam. Tots provaran de nou l’ascens, acompanyats d’un portejador.

Cadiach ha assegurat que manarà la previsió meteorològica. De fet, en una segona trucada -després que la primera s’hagi tallat- ha precisat que demà -divendres- si el temps acompanya sortiran cap al camp II (6.300 m) i que la previsió és intentar coronar els 8.047 m del Broad de diumenge a dilluns.

Cadiach ja va dir en l’anterior connexió que estaven molt animats i forts físicament. L’alpinista tarragoní afegeix que es veuen amb força per intentar de nou el que serà ja el tercer atac en aquesta temporada al Broad. Una cim que en cas de coronar-lo, el convertiria en el primer català amb els 14è vuitmils principal del planeta, i sense oxigen artificial.

Diuen que esperen que la traça que van obrir en el primer intent encara es conservi per sobre dels 7.150 metres -on van situar al camp III baix- malgrat la neu que ha precipitat aquests darrers dies. Aquest dijous, de fet, plovia al camp base i nevava dalt de la muntanya.

 

Facebooktwitter

Deixa un comentari