Òscar Cadiach, Lolo González, Sahib i el capità, els quatre del Broad Peak!

ACTUALITZACIÓ (dissabte 13:30h): Ens acaba de trucar Òscar Cadiach per comunicar-nos que ja han arribat a camp II del Broad Peak; ell, Lolo i Sahib. Diu que estan bé i que fa bon temps. Van sortir de CB ahir a les 4h de la matinada i han arribat a les 14,30h (hora Pakistán); han estat 10.30h hores d’ascensió.  Ens ho ha relatat així en una trucada al Pont de Mahoma: 

Òscar Cadiach, Lolo González i el portejador Sahib seran les úniques persones que trepitjaran la muntanya en forma d’espina de drac, el Broad Peak, amb l’objectiu de coronar els seus 8.047 metres en els propers quatre dies.

IMG_3107

La resta d’alpinistes i expedicions del Broad –tot i que no eren gaires- ja han creuat la confluència de glaceres de Concòrdia i estan de tornada pel sempre imponent Baltoro cap a Askole.

Malgrat tot, Cadiach i companyia no estaran sols, el capità ‘Mousa In’ un oficial militar d’enllaç del Pakistan els oferirà suport des del camp base (4.900 m). Estarà en permanent contacte i comunicació amb ell a través dels ‘Walkie Talkie’. A El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio, hem pogut conversar amb ell.

L’ascensió presenta algun canvi respecte els dos intents anteriors de fa una setmana. El més important, es que els dos primers dies, variaran l’horari de progressió per evitar els forts vents que bufen a primera hora del dia.

El vent és l’únic fenomen meteorològic que entorpeix la finestra de bon temps que s’allarga uns quatre dies fins el dimarts o dimecres, dies en que han previst fer el descens del Broad. Cadiach ho ha explicat així a el Pont de Mahoma:

Aquesta propera nit de divendres a dissabte sortiran de les tendes del camp base, s’acomiadaran del capità Mousa In’ i aniran a recollir grampons i piolets al ‘crampon point’.

Un cop deixen enrere la forta pendent que hi ha entre CB i camp I, seguiran per arribar als 6.300 m. del camp II, on ja descansaran fins a la propera jornada.

EASTEN BALTORO MUSTAGH
EASTEN BALTORO MUSTAGH

La següent etapa la faran la nit de dissabte a diumenge, per trepitjar novament un vell conegut, el camp III.

Tot aquest recorregut està equipat, tot i que caldrà veure si les cordes fixes estan visibles o colgades per la neu dels darrers dies. I si la traça encara és visible.

El camp III està a 7.150 metres. I des d’aquí provaran de recuperar la traça que ja van obrir a la neu profunda el passat diumenge, quan es van donar la volta a 50 metres del coll, situat vora els 7.800 m.

El mateix Cadiach ha dit que el principal objectiu es superar el coll. Una zona on s’acumula molta neu i es fa molt fatigós obrir traça. Amb tot, asseguren que es veuen forts físicament i molts animats moralment per aconseguir en aquest intent fer bona la frase que ‘a la tercera va la vençuda!’.

EASTEN BALTORO MUSTAGH
EASTEN BALTORO MUSTAGH

Un cop fet aquest pas, els quedarà una aresta tècnica fins arribar al ‘summit rock’ de la muntanya, el conegut com avant cim, a 8.025 metres.

schema02_cesta

Aquest obstacle cal superar-lo amb un lleu descens per la vesant del Paquistan –recordem que el Broad també està en territori xinès- i fet això, només queda l’aresta somital fins el cim, de 8.047 m.

pont de mahoma.jpg

Tarragona Ràdio farà el dilluns 1 d’agost el quart programa especial de El Pont de Mahoma coincidint amb l’atac al cim. Com en les anteriors ocasions, comptarem amb la plana major de l’alpinisme català i basc. I esperarem la trucada d’Òscar Cadiach, Lolo González i  Sahib aquest cop des del cim.

El podreu seguir al 96.7 FM, a www.tarragonaradio.cat i a les APP’s de Tarragona Ràdio.

Esperem els vostres missatges de suport a les xarxes socials amb l’etiqueta #CadiachSempreAmunt

 

Facebooktwitter

Deixa un comentari