Cadiach i el seu equip arriben a Skardu

Cadiach i el seu equip arriben a Skardu. En els propers dies enllaçaran fins a Askole per iniciar en breu el trekking pel Baltoro. L’alpinista tarragoní i la resta de l’expedició han fet aquesta setmana el trajecte entre la capital del Pakistan, Islamabad, i el penúltim vestigi de civilització, per la Karakorum Highway (KKH)

IMG_8577

Han sortit la matinada de dilluns des de la capital del Pakistan i han recorregut en autobús els 600 km que la separen d’Skardu en dues etapes i un total de 23 hores.

IMG_8579

En la primera, de 13 hores, han enllaçat fins a la població de Chilas, per la Caixemir HW. En la segona, la d’aquest dimecres, han arribat fins a Skardu (2.500m). Han necessitat altres 11 hores de trajecte per la sempre espectacular Karakorum Highway (KKH) –la carretera asfaltada més alta del món- resseguint el riu Indus.

IMG_8589

A Skardu faran les darrers compres per l’expedició, per enllaçar després de descansar i refrescar-se fins a Askole, abans d’endinsar-se per la vall de la glacera del Baltoro. En aquest darrer vestigi de civilització, hi arribaran amb jeep tot terreny, i s’hi estaran un parell de dies per reorganitzar equipatges i ajustar-los a les necessitats dels portejadors. Són una seixantena els portejadors que acompanyaran al tarragoní fins el camp base del Broad Peak.

IMG_2716

Per davant els queda creuar en properes etapes la zona de l’Indo fins a la fèrtil vall de Shigar, que recorre el Karakorum de Nord a Sud. Aniran a trobar el riu Braldo, que flueix des de la glacera de Baltoro, a 4.000 m, entre Paiju i Urdukas, a 4.200 m.

IMG_2448

Aquí comença un dels paisatges més singular i bonics del món: una glacera de 62 km de llarg i entre 2 i 6 d’ample, que faran a peu fins a Concòrdia, a 4.700m. Cadiach ha parlat del trajecte que els queda al Pont de Mahoma, i afirma que la intenció ‘és situar-se als 4.900 m. del camp base per Sant Joan’.

Camp base del Broad Peak,amb el Chogolisa al fons
Camp base del Broad Peak,amb el Chogolisa al fons

Al grup de Cadiach hi ha cinc alpinistes de l’agència alemanya Summint Travel. Són els austríacs, Michael Hrobath i Heinz Hödl; l’alemany, Stefan Diez; el suís, Toni Spirig i el turc, Tunc Findak.

IMG_8601

En el trekking fins al camp base acompanyen Cadiach el tarragoní, Sebastià Poy, Isolda Vallvè i Emili Xaus.

IMG_8550

En arribar al base (4.99 m) s’afegirà a l’expedició un dels millors alpinistes del Pakistan, Muhammad Ali ‘Sadpara’.

En el trajecte pel Baltoro contemplaran les grans agulles i torres de gel i granit que s’alcen als peus del camí, com el Payu Peak; les imponents Torres del Trango; el Masherbrum o el Chogolisa. Aquesta darrera muntanya és l’objectiu d’un altres catalans, Jordi Bosch ‘Barraca’, Carles Figueras i Pep Permañé, que l’intenten aquest estiu amb els bascos Patxi Goñi i Iñaki Garijo. El grup d’alpinistes, provarà de coronar els dos cims del Chogolisa, travessant la cara oest; un recorregut fins aquest moment absolutament verge.

chogolisa 2

A Islamabad, Cadiach i la resta de l’equip han coincidit amb Alberto Zerain -amb el que ha coronat algunes muntanyes conjuntament- i Mariano Galván, que intentaran el Nanga Parbat per l’aresta Mazeno.

IMG_8562

Facebooktwitter

Deixa un comentari