L’expedició d’Òscar Cadiach passa el check-in a Skardú

Quart dia d’expedició d’Òscar Cadiach i el seu equip; amb el tarragoní Sebastià Poy, Isolda Vallvè (de Barberà de la Conca, tot i que viu a Osona) i Emili Xaus (…) i ja els tenim a Skardu; 600 km endins de la capital del Pakistan, Islamabad. La matinada de diumenge a dilluns, van agafar un vol a l’aeroport del Prat fins a Islamabad.
En aquestes quatre jornades, han recorregut en autobús el territori que separa la capital del país amb Skardu en dues etapes i un total de 23 hores. En la primera, de 13 hores, han enllaçat la capital del país amb la població de Chilas, per la Caixemir HW. En la segona, la d’ahir dimecres, han arribat fins a Skardu (2.500m). Han necessitat altres 11 hores de trajecte per la sempre espectacular Karakorum Highway (KKH) -la carretera asfaltada més alta del món- resseguint el riu Indus.

IMG_8610[1]
A Skardu faran les darrers compres per l’expedició, també el check-in de tot el material que s’enduran per endinsar-se els propers dies a la vall de la glacera del Baltoro. A Skardú s’ha afegit al grup de l’expedició un dels millors alpinistes del Pakistan, Muhammad Ali ‘Sadpara’. Avui hem escoltat les seves veus, des d’allà.

També la d’altres persones del país que els acompanyen, així com la veu d’alguns dels alpinistes de l’expedició internacional. Al grup de Cadiach hi ha cinc alpinistes de l’agència alemanya Summint Travel. Són els austríacs, Michael Hrobath i Heinz Hödl; l’alemany, Stefan Diez; el suís, Toni Spirig i el turc, Tunc Findak.

De moment, demà divendres sortiran cap a Askole. Fins aquest darrer vestigi de civilització, hi arribaran amb jeep tot terreny, i s’hi estaran un parell de dies reorganitzat equipatges per ajustar-los a les necessitats dels portejadors. Són una seixantena els que acompanyaran al tarragoní fins el camp base del Broad Peak.

IMG_8607[1]
És la trentena vegada que Cadiach fa el Baltoro. Per davant, els queda creuar en properes etapes la zona de l’Indo fins a la fèrtil vall de Shigar, que recorre el Karakorum de Nord a Sud. Aniran a trobar el riu Braldo, que flueix des de la glacera de Baltoro, a 4.000 m, entre Paiju i Urdukas, a 4.200 m. Aquí comença un dels paisatges més singular i bonics del món: una glacera de 62 km de llarg i entre 2 i 6 d’ample, que faran a peu fins a Concòrdia, a 4.700m.

IMG_8604[1]

La intenció és situar-se als 4.900 m. del camp base per Sant Joan. Estem molt pendent de la meteo de cara a la setmana posterior de Sant Joan, per veure si tenen finestra de bon temps. Li hem preguntat al meteoròleg de TV3, Dani Ramírez.
Benvinguts al Pont de Mahoma NÚMERO 87!

Facebooktwittergoogle_plus

Deixa un comentari