El Pont de Mahoma 130: Anem al Kazbek, al Caucas georgià, i al Nanga Parbat

Tots coneixeu l’Elbrús, amb els seus 5.621 metres és la muntanya més coneguda i la més alta del Caucas. Ja sabeu que en aquest programa, però, ens agrada més aviat conèixer cims secundaris. Sempre diem que hi ha molts cims que tot i no arribar als 3.000 metres són extraordinaris, i trepitjar els seus cims val la pena.

Avui, doncs, us parlem del germà petit de l’Elbrús, pujarem el Kazbek, també al Caucas, a Geòrgia, que en georgià vol dir ‘Pic del Gel’.

És el segon pic més alt del país, després del Chkhara. Els seus 5.034 m d’altitud el situen al cinquè lloc en alçades dins del Caucas i, per tant, també d’Europa. Està situat a l’extrem nord, a la frontera amb la república d’Ossètia del Nord, de la Federació Russa. S’hi pot arribar des de Tbilissi, a uns 160 km, per la famosa carretera militar georgiana, que el va vorejant per la dreta abans d’endinsar-se a la gorja de Darial, on el riu Terek, que neix a les glaceres del Kazbek, ofereix un dels pocs passos que existeixen per travessar la serralada.

La primera ascensió al cim va ser culminada per l’expedició anglesa de Douglas W. Freshfield el 1868. Les seves característiques el fan molt atractiu per a la pràctica de l’alpinisme. Ens ho explicaran dos muntanyencs de l’Espluga de Francolí, Maurici Ribé i Martí Magrinyà.

Avui també sentirem la veu de l’andorrana Stefi Troguet, que ja ha arribat als 5.300 metres del Nanga Parbat, on vol aconseguir el seu primer vuitmil. L’alpinista és a la muntanya pakistanesa des de fa dies. L’acompanya un vell amic del programa Ali Sadpara. Ahir sortien del camp base, a 4.250 metres, i abans van poder parlar amb ells. 

Amb Josep Maria Bonachí i Sebastià Poy, anem a l’entorn del Feixant de la Tallada. I amb Òscar Cadiach, us hem recomanat la Travessa del Massís dels Ports de Tortosa – Beseit. 5 dies de senderisme al Parc Natural dels Ports.

Benvinguts al Pont de Mahoma 130

Facebooktwitter